Stal hjá Virkinu is het bedrijf van Iris van Velzen (1980). In 1992 begon Iris met paardrijden bij Piet Bakker op manege DeTarpan in Deurze. Vijf jaar later maakte ze als stagiair voor het eerst kennis met IJslandse paarden. Ze was meteen verkocht.

foto gemaakt door : Taeke Otter

Nadat ze afstudeerde aan de MBO opleiding Dierverzorging en Paardenhouderij volgde Iris de Instructeurs opleiding van de KNHS en de opleiding Trainer Instructeur IJslandse paarden van NSIJP en Helicon Deurne. Beide opleidingen rondde zij met succes af.

Iris werkte onder meer als stagiair bij Maaike Burggrafer op Stoeterij Fitjar. Ook woonde ze op Vlieland, waar ze werkte bij Stal Edda. Sinds 2003 is Iris eigenaar van Stal hjá Virkinu in Bourtange.

Als instructeur is Iris aangesloten bij de Vereniging van Trainers en Instructeurs IJslandse paarden (VIT). Ze volgt regelmatig lessen, cursussen en bijscholing, onder meer bij Maaike Burggrafer en Runa Einarsdottir. Ook start ze een aantal keer per jaar met haar eigen merrie Sygin op wedstrijden in Nederland en Duitsland.

Naast Sygin lopen er nog drie IJslandse paarden, twee oer-Hollandse katten, één konijn en twee vrolijke IJslandse honden rond op het erf en in de wei van Stal hjá Virkinu.

 

 

 

foto gemaakt door : Taeke Otter 

 

 

Nieuws 

Op dit moment geef ik geen lessen

Op dit moment (zomer 2018) geef ik geen lessen meer. Ik ben gestopt met lesgeven en fulltime aan het werk als dierenfotograaf.

Wil je een fotosessie bij mij boeken voor je paard, hond of bedrijf stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Neem een kijkje op www.irisvanvelzen.nl of volg me op mijn social media

Lees meer...

Net je eigen IJslandse paard en op zoek naar een instructeur?

Ik geef les aan mensen met een eigen IJslands paard . Mensen die net hun eerste IJslander gekocht hebben, maar ook IJslander eigenaren die al langer een eigen paard hebben.

Lees meer...
Scroll to top